Sfaturi utile

DIMENSIUNI POTRIVITE

Determinarea dimensiunii candelabru potrivit pentru o camera poate fi un pic dificil. Daca aveţi unul care este prea mic se va pierde, daca aveţi unul care este prea mare, se poate coplesi complet spatiul.
Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa cumparati candelabrul cu dimensiunea potrivita pentru camera dumneavoastra.

Mai jos gasiti cateva indicii pentru a va alege candelabru/ lustra potrivita incaperii dumneavoastra:

- In cazul in care camera este mai mica de 3/3 m, un candelabru/lustra cu diametrul de 44 – 50 cm ar fi marimea potrivita.
- In cazul in care camera este de aproximativ 4/4 m, un candelabru cu diametrul de 66 – 68 cm ar arata bine.
- In cazul in care camera este de aproximativ 5/5 m alege candelabrul care are diametrul de 61 - 92 cm.
- Daca doriti sa asezati un candelabru/lustra deasupra unei mese, diametrul acestuia trebuie sa aiba cu aproxiamtiv 30 de centimentri mai putin decat latimea mesei. De asemenea, candelabrul ar trebui pozitionat la aproximativ 1,5 metri deasupra mesei. Daca aveti insa o masa foarte mare, atunci alege un candelabru care sa aiba diametrul cat jumatate din latimea acesteia.
- Luati in considerare si aspectul vizual al candelabrului. Daca acesta are o constructie masiva, ca de exemplu mai multe straturi de cristale, atunci va parea mai mare decat este in realitate.
- Este important sa tineti cont si de dimensiunea mobilei din camera. Aceasta trebuie sa fie proportionala cu dimensiunea candelabrului.
- Nu lasati un candelabru sa fie singura sursa de lumina din camera. Atentie insa, pentru ca celelalte corpuri de iluminat trebuie sa sustina candelabrul, nu sa se situeze in alta poveste de design. Cel mai bine ar fi sa alegiti corpuri de iluminat in acelasi stil cu candelabrul, fie ca este vorba despre o lampa de podea sau o aplica pentru perete. - Incercati sa realizati un amestec de stiluri, pentru ca acest trend a devenit din ce in ce mai popular in randul designerilor. Mixati elementele traditionale, cum ar fi cristalele, prezente in aproape orice timp de candelabru, cu materialele si designul modern: structura diferita a candelabrului, sticla, alabastru, forma cristelolor (cuburi, prisma, spirale, piramida etc). Acelasi lucru este valabil si pentru culoarea acestuia. Daca albul este optiunea cea mai evidenta, cristalele colorate va vor aduce in casa un plus de originalitate.

CUM CURAT CANDELABRUL MEU:

1. Se recomanda o curatare temeinica a candelabrului o data pe an.
2. Inainte de a incepe asigurati-va ca ati stins lumina.
3. Pentru rezultate optime, utilizati manusi de bumbac, una umezita cu solutie si una uscata.
4. Pentru a inlatura praful de pe piese mangaiati cristalele cu o manusa umeda si stergeti-le imediat cu alta uscata.
5. Acest lucru combinat cu stergerea lui la 6 luni, va mentime stralucirea obiectului de iluminat.
6. Va rugam sa retineti ca niciodată sa nu introduceti candelabrul in masina de spalat vase.

Daca candelabrul dumneavoastra necesita o utilizare mai amanuntita a curatarii, utilizati o solutie din otet alb, lichid de spalat vase si apa. Daca candelabrul este din cristal, inainte sa incepeti, scoateti fecare piesa ca sa evitati coroziunea.

O alta alternativa este metoda prin picurare uscata. Pur şi simplu se ia o carpa si se pulverizeaza candelabrul cu un spray de curatare de cristal. Aceasta metoda este ideala pentru perle mici, care sunt dificil de curatat de mana, totusi, aceste substante chimice pot lasa cristalul lipicios si va duce la curatare mai frecventa.